Com utilitzar el fitxer .htaccess a Ubuntu 18.04

Introducció

El fitxer d’accés hipertext (comunament conegut com a .htaccess fitxer) és un fitxer de configuració fiable que ofereix una manera senzilla de configurar els detalls del vostre lloc web sense haver de modificar els fitxers de configuració del vostre servidor. El fitxer substitueix moltes configuracions de configuració, convertint-lo en una eina ideal per al control de la memòria cau, l’autorització, la reescriptura d’URL i l’optimització del lloc web.


El fitxer és únic perquè comença amb un punt. El punt significa que el fitxer .htaccess està ocult en alguns programes FTP i no és possible editar el fitxer sense canviar el nom. Aquest fitxer es pot crear a qualsevol editor de text i després penjar-lo a un lloc web mitjançant un client FTP.

Consideracions

Aquest fitxer és increïblement útil i pot aportar millores importants al rendiment del vostre lloc. Tot i això, hi ha algunes coses a tenir en compte abans de fer ús del fitxer .htaccess. Aquests inclouen:

Impacta la velocitat del servidor

El fitxer .htaccess pot provocar un canvi indiscernible en la velocitat del servidor. Com a resultat, no heu d’utilitzar el fitxer .htaccess especialment si teniu accés al fitxer de configuració del servidor principal; httpd.conf.

Si utilitzeu AllowOveride directiva per permetre el fitxer .htaccess i el servidor web d’Apache buscarà aquest fitxer cada vegada que es faci una sol·licitud. A més, el servidor web (Apache) escaneja l’arbre de directoris complet per identificar altres fitxers .htaccess per sobre de la ubicació d’aquest fitxer per establir quina directiva té prioritat. Això acaba alentint el servidor HTTP Apache.

Problemes de seguretat

Si permeteu als usuaris modificar el fitxer de configuració del servidor mitjançant el .htaccess, pot ser que això causi problemes de seguretat, especialment quan es maneja a l’atzar..

Tenint això en compte, ara permetem centrar-nos en els fonaments bàsics del fitxer .htaccess:

Creació d’un fitxer .htaccess

Com s’ha esmentat anteriorment, el fitxer .htaccess es pot crear a través de qualsevol editor de text i després es pot penjar al vostre lloc web mitjançant un client FTP. Alternativament, executeu la comanda següent per crear aquest fitxer al terminal:

$ sudo nano /var/www/example.com/.htaccess

Activació del fitxer .htaccess

Un cop creat el fitxer .htacccess, no s’activa automàticament. Haureu de modificar el fitxer de configuració de l’amfitrió d’Apache per habilitar el fitxer .htaccess recent creat. Aquí, cal que tingueu accés a la configuració del vostre servidor per modificar la configuració i permetre que el fitxer .htaccess pugui substituir la configuració del lloc web estàndard..

Primer, executeu la comanda següent per obrir el fitxer de configuració de l’amfitrió per a Apache2:

Nota: Per a això, necessiteu permisos sudo

$ sudo nano / etc / apache2 / sites-available / default

Un cop obert el fitxer de configuració, busqueu la secció següent:

Opcions Índexs FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride Cap
La comanda permet, nega
permetre de tots

Canvieu el valor de AllowOverride de cap a tot.

Opcions Índexs FollowSymLinks MultiViews
AllowOverrideAll
La comanda permet, nega
permetre de tots

Deseu el fitxer i sortiu del vostre editor de text. Ara, executeu la comanda següent per reiniciar els serveis d’Apache:

Restablir el servei $ sudo apache2

Utilitzant el fitxer .htacces

El fitxer .htaccess té diversos usos incloent:

Redireccions

Un dels principals usos del fitxer .htaccess és habilitar les redireccions web. Les redireccions faciliten la direcció del trànsit web d’un document a un altre dins del vostre lloc web. Per exemple, si heu traslladat una pàgina del lloc web i voleu que els vostres visitants utilitzin l’enllaç antic per accedir al contingut de la nova ubicació, llavors .htaccess us pot ser de gran ajuda..

Per configurar les redireccions amb el fitxer .htaccess, afegiu la següent línia a aquest fitxer.

Redirecciona / old_dir / http://www.hostadvice.com/new_dir/index.html

Aquesta ordre anterior indica que el servidor web d’Apache mostra un document a “nou_dir”Cada vegada que un visitant sol·licita un document a l’antic directori; “vell_dir”.

Pàgina d’error personalitzada

A més, el fitxer .htaccess es pot utilitzar per personalitzar pàgines d’error com ara 400 mala sol·licitud, 401 Autorització necessària, 404 Fitxer no trobat, 403 Pàgina prohibida, i Error intern 500. La personalització de les vostres pàgines d’error ofereix una experiència perfecta per a tots els visitants i proporciona informació en profunditat més que els detalls que proporciona la pàgina d’error per defecte.

És fàcil personalitzar les pàgines d’error perquè són documents HTML, cosa que significa que podeu afegir i mostrar els detalls que vulgueu. Per exemple, per crear una pàgina d’error 401, 404 i 500 pàgines d’error, afegiu el text següent al fitxer .htaccess:

ErrorDocument 401 /error_pages/401.html
ErrorDocument 404 /error_pages/404.html
ErrorDocument 500 /error_pages/500.html

No dubteu a personalitzar aquestes pàgines amb contingut que ofereix el missatge desitjat als visitants del vostre lloc web.

El servidor web d’Apache cerca pàgines d’error dins l’arrel del vostre lloc web. Si emmagatzemeu una pàgina d’error nova (per exemple, pàgina d’error 404) en un subdirectoriu més profund a l’arbre de directoris, haureu d’incloure una línia per capturar aquest detall:

ErrorDocument 404 /error_pages/new404.html

Protecció de contrasenya

Millor encara, el fitxer .htaccess ofereix una increïble autenticació i sistemes de protecció de contrasenyes. Les contrasenyes per a .htaccess s’emmagatzemen al fitxer; .htpasswd. Creeu aquest fitxer i guardeu-lo a qualsevol lloc i no al directori web (per motius de seguretat).

Escriviu tots els noms d’usuari i contrasenyes de tots els usuaris autoritzats perquè se’ls permeti visualitzar algunes de les seccions protegides del vostre lloc web. Una vegada, creeu totes les contrasenyes i noms d’usuari, afegiu el codi següent al fitxer .htaccess per activar la funció de contrasenya..

AuthUserFile /usr/local/username/safedirectory/.htpasswd
AuthGroupFile / dev / null
Nom Autor "Introduïu la contrasenya"
Bàsic AuthType
Requereix un usuari vàlid

Inclou costat del servidor (SSI)

SSI ofereix una manera fantàstica d’estalviar temps en realitzar una configuració bàsica de lloc web. Per exemple, permeten actualitzar diverses pàgines amb dades crítiques alhora.

Per activar la inclusió del costat del servidor, afegiu el codi següent al fitxer .htaccess:

AddType text / html .shtml
.Shtml analitzat pel servidor AddHandler

Aquesta primera línia indica a .htaccess que els fitxers .shtml són autèntics, mentre que la segona línia indica al servidor que analitzi fitxers que acaben amb .shtml per a tots els comandaments del costat del servidor..

Conclusió

El fitxer .htaccess ofereix una flexibilitat sense precedents per ajudar-vos a configurar els vostres llocs web. Aquest és un resum de les coses que podeu fer amb aquest fitxer, podeu explorar més opcions i aprendre a utilitzar .htaccess.

Consulteu aquests tres millors serveis d’allotjament Linux

FastComet

Preu inicial:
2,95 dòlars


Fiabilitat
9.7


Preu
9.5


Usuari amigable
9.7


Assistència
9.7


Característiques
9.6

Llegiu comentaris

Visita FastComet

Hostinger

Preu inicial:
0,99 USD


Fiabilitat
9.3


Preu
9.3


Usuari amigable
9.4


Assistència
9.4


Característiques
9.2

Llegiu comentaris

Visita Hostinger

ChemiCloud

Preu inicial:
2,76 dòlars


Fiabilitat
10


Preu
9.9


Usuari amigable
9.9


Assistència
10


Característiques
9.9

Llegiu comentaris

Visita ChemiCloud

Articles relacionats amb la informació

 • Com instal·lar AMPPS a Ubuntu 18.04
  intermèdia
 • Com desactivar la navegació de directoris a Apache que s’executa en un servidor virtual Ubuntu 18.04 o un servidor dedicat
  intermèdia
 • Com instal·lar Nagios en un servidor Ubuntu 18.04 VPS o en un servidor dedicat
  intermèdia
 • Com canviar la configuració de PHP comuns en un servidor VPS o Ubicat 18.04 en Ubuntu 18.04
  intermèdia
 • Com configurar WordPress Multisoltures a Ubuntu 18.04 amb Apache Web Server
  intermèdia
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me