Com instal·lar Joomla des de cPanel

Què és Joomla?

Joomla t’ajuda a configurar el lloc web dels teus somnis. Ja sigui una pàgina d’empresa o un bloc personal, Joomla és allò que estàs buscant. Hi ha un sistema estable. I amb l’ajut d’aquest sistema estable, podeu personalitzar l’aparença del vostre lloc web.


Amb el treball dur de la comunitat de simpatitzants, Joomla ha crescut fins a ser encara més fàcil d’utilitzar i fàcil d’utilitzar. Un cop comenceu a utilitzar Joomla cada dia, començareu a notar les solucions i les addicions noves molt sovint.

Nota especial: molts dels millors proveïdors d’allotjament de Joomla ofereixen un clic a la instal·lació de Joomla. Llegiu els comentaris dels experts a la pàgina d’allotjament de Joomla de HoastAdvice per veure què.

Pas 1: descarregueu la versió més recent de Joomla

Si us plau, utilitzeu la versió més recent de Joomla mentre l’instal·leu manualment, ja que la versió més recent estarà lliure d’errors que estaran presents a les versions anteriors.

Primer, haureu d’iniciar sessió al lloc web oficial de Joomla, és a dir, a “joomla.org”. Un cop hi esteu, feu clic al botó que es diu “Baixar Joomla”. Si feu això, baixareu la versió més recent de Joomla.

Pas 2: pengeu els fitxers al vostre amfitrió

A continuació, haureu d’instal·lar Joomla al vostre host web. Per realitzar aquesta tasca, podeu optar entre dues maneres. El primer és carregar directament el fitxer zip a través de cPanel. I la segona manera és utilitzar el gestor de fitxers FTP. Podeu utilitzar gestors de fitxers FTP com FileZilla i molts altres. A títol d’aquest tutorial, optarem per la primera opció, és a dir, carregar directament el fitxer zip a través de cPanel. Aquesta opció resulta ser més còmoda i ràpida que l’altra.

 1. Primer de tot, haureu d’iniciar la sessió al vostre compte de cPanel. Un cop inicieu la sessió, aneu al Gestor de fitxers.
 2. Aleshores, haureu d’accedir al directori arrel. Carregueu el fitxer zip de Joomla aquí mateix.
 3. Un cop es penja el fitxer, heu de fer clic amb el botó dret sobre el fitxer zip i, a continuació, fer clic sobre l’extracte del menú.
  Els usuaris de Mac hauran de contenir el botó CMD al teclat i, a continuació, fer clic al fitxer.
 4. A continuació, apareixerà la finestra “Extracte”. Allà, haureu d’especificar la ubicació on s’ha d’extreure el fitxer zip. Allà, haurà de coincidir amb la ruta del fitxer del domini actual. Amb el domini actual, volem dir que el domini on esteu treballant. Un cop especificat tot això, feu clic al botó que llegeix els fitxers d’extracte. Fent clic en aquest botó, el sistema començarà a desempaquetar els fitxers presents al fitxer zip que són necessaris perquè Joomla funcioni al vostre lloc web.

Pas 3: crea la base de dades per a Joomla

Quan hàgiu acabat d’instal·lar Joomla, se us demanarà les credencials. Per a això, necessitarà una base de dades per a Joomla. Per tant, heu de crear una base de dades per a Joomla abans que s’instal·li completament.

 1. A cPanel, a la secció de Base de dades, busqueu l’opció Bases de dades de MySQL i, a continuació, feu clic sobre ella.
 2. A Crear una nova base de dades, escriviu un nom amb l’opció Nova base de dades. Podeu utilitzar qualsevol nom que trieu.
 3. Un cop cPanel hagi completat la configuració de la base de dades, haureu de tornar a la finestra de la base de dades MySQL. En aquesta finestra, desplaceu-vos cap avall i a l’àrea d’usuaris de MySQL, ompliu la informació necessària. Un cop heu omplert tota la informació requerida, haureu de fer clic al botó present a la part inferior que es diu Crear usuari.
 4. Un cop més, haureu d’anar a la secció, és a dir, Afegir usuari a la base de dades. Veureu menús desplegables a la secció Usuari i base de dades. Heu de seleccionar l’usuari i la base de dades per a la instal·lació de Joomla d’aquests menús.
 5. Un cop feu clic al botó Afegeix, se us mostrarà una nova finestra que mostra moltes caselles de selecció. Heu de fer clic a Tots els privilegis per seleccionar totes les caselles de selecció. Un cop fet això, feu clic al botó que apareix la secció Mostra els canvis. Fent clic sobre aquest botó es completa aquest pas.

Pas 4: instal·lació de Joomla

 1. Al vostre navegador web, obriu el vostre lloc web escrivint l’adreça web d’aquest.
 2. Es presentarà una pàgina de Joomla en la qual estaràs a la pestanya del puny, és a dir, a la pestanya Configuració. Haureu d’escriure el nom del lloc web, la descripció, l’adreça de correu electrònic de l’administrador i el nom d’usuari i la contrasenya. Després d’omplir tots aquests detalls, feu clic al botó Següent. No heu de posar les credencials de la base de dades que heu creat anteriorment en aquest tutorial a la secció de nom d’usuari i contrasenya d’administració..
 3. La següent fitxa és la pestanya Base de dades, on heu d’escriure les credencials de la base de dades que heu creat anteriorment en aquest tutorial. Heu de demanar-vos al proveïdor d’allotjament el vostre nom d’amfitrió. Generalment és localhost. Feu clic al botó Següent.
 4. La tercera i última secció és la secció Vista general. Aquí haureu de seleccionar el tipus de dades de mostra. Heu de triar segons el tipus de lloc web. També podeu optar pel botó de ràdio que no llegeix cap. Això us proporcionarà una instal·lació neta per a Joomla. Després de fer tot això, feu clic al botó Instal·la.
 5. A continuació, felicitarà per haver instal·lat correctament Joomla. En aquesta finestra busqueu el botó que llegeix “Eliminar la carpeta d’instal·lació”. Un cop l’heu trobat, feu-hi clic.
 6. Al mateix botó es llegirà “Carpeta d’instal·lació eliminada amb èxit”. Aleshores, haureu de fer clic al botó Administrador i, a continuació, proporcionar les credencials d’inici de sessió per accedir al lloc web de Joomla.

Ara ja està a punt per crear el vostre propi lloc web sorprenent amb l’ajuda de Joomla.

Consulteu els 3 millors serveis d’allotjament de Joomla:

FastComet

Preu inicial:
2,95 dòlars


Fiabilitat
9.7


Preu
9.5


Usuari amigable
9.7


Assistència
9.7


Característiques
9.6

Llegiu comentaris

Visita FastComet

ChemiCloud

Preu inicial:
2,76 dòlars


Fiabilitat
10


Preu
9.9


Usuari amigable
9.9


Assistència
10


Característiques
9.9

Llegiu comentaris

Visita ChemiCloud

A2 Hosting

Preu inicial:
3,92 dòlars


Fiabilitat
9.3


Preu
9.0


Usuari amigable
9.3


Assistència
9.3


Característiques
9.3

Llegiu comentaris

Visita Hosting A2

Articles relacionats amb la informació

 • Com eliminar taules de bases de dades addicionals després de desinstal·lar un complement de WordPress
  expert
 • Com habilitar la versió de contingut de Joomla
  intermèdia
 • Com editar el fitxer wp-config.php de WordPress mitjançant cPanel
  intermèdia
 • Com instal·lar Drupal mitjançant cPanel
  principiant
 • Com configurar la memòria cau de pàgines de Joomla
  intermèdia
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me