Com configurar la memòria cau de pàgines de Joomla

Joomla igual que la majoria de CMS tenen PHP o MySQL. Vol dir que, si teniu un lloc web i voleu generar el codi HTML correcte per mostrar als usuaris, haureu de fer molts processats, inclosos obtenir les dades de contingut de la base de dades i, després, compilar-les en una pàgina HTML. La memòria cau intenta superar aquest procés reutilitzant el HTML ja fet de Joomla. Com a resultat, s’adona que s’ha augmentat el temps de càrrega de les vostres pàgines web.


La memòria cau és una manera intel·ligent de mostrar a l’usuari la vista emmagatzemada de les pàgines web sense la necessitat d’extreure’ls de bases de dades cada vegada que els usuaris els necessiten. Afortunadament, Joomla ofereix eines flexibles per aconseguir diverses configuracions que necessiten molts propietaris de llocs web. Va des de la configuració del mòdul en caché fins a la memòria cau basada en una pàgina completa indiscriminada.

En aquest tutorial, analitzem com configurar la memòria cau de Joomla Page.

Joomla té alguns passos crítics per començar a la memòria cau.

Comencem.

Pas 1: Configuració de la memòria cau

Començarem per habilitar la memòria cau a través de la configuració global. Per fer-ho, aneu a System > Configuració global

Per accedir a la pàgina Configuració de caché, feu clic a la pestanya “Sistema”.

En aquesta pàgina, comenceu amb la selecció “Memòria cau”. Aquí, veureu tres opcions de caché. Heu de seleccionar una de les vostres opcions segons els requisits del vostre lloc web.

Entre les tres opcions, seleccioneu “Memòria cau en conservació ON” o seleccioneu “Memòria cau progressiva ON” per revelar les opcions de memòria cau addicionals..

Anem a fer una mica detallat sobre la funció desactivada del cau i la diferència entre les dues opcions ON.

Desactivat en caché desactivat

Aquesta opció de memòria cau ajuda a desactivar totes les altres opcions de caché del vostre lloc. En cas que no necessiteu la configuració predeterminada de la memòria cau de Joomla, desactiveu-los seleccionant aquesta opció.

ON-caché conservador

Aquest és el caching mínim que ofereix Joomla. Quan un usuari visita qualsevol pàgina del vostre lloc, Joomla fa una revisió ràpida al fitxer de la memòria cau per buscar una pàgina que no caduca. Si n’hi ha, Joomla presentarà el directori a l’usuari. Si la pàgina no caducada no es troba al directori, Joomla utilitza el seu conjunt d’eines per crear una pàgina caché diferent per a l’usuari. La mateixa pàgina es presentarà a altres usuaris sempre que hi hagi una pàgina que no caduca. Com a resultat, la majoria dels usuaris del lloc opten per utilitzar aquesta versió de la memòria cau de Joomla. És una opció fantàstica si voleu fer actualitzacions freqüents del vostre lloc.

Memòria cau progressiu

En un lloc web de Joomla, podeu trobar mòduls que encara tinguin contingut. La memòria cau progressiva és una opció fantàstica per fer una instantània completa de tots els mòduls de diferents pàgines. En aquest mòdul, un cop un usuari visiti la vostra pàgina web, Joomla farà una revisió a les carpetes de la memòria cau per treure qualsevol pàgina que no hagi caducat per a aquest usuari. Si n’hi ha, aquest directori es presenta a l’usuari, però si no n’hi ha, Joomla crearà una altra pàgina en memòria cau per a l’usuari. Però en aquest cas, aquesta pàgina no estarà disponible per a altres usuaris fins que caduca.

Pas 2: Controlador de la memòria cau

Joomla utilitza el mecanisme Cache Handler per crear la memòria cau. Aquesta opció es troba a la configuració de la memòria cau. De manera predeterminada, Joomla Cache Handler és “Fitxer”, però podeu triar una opció de cache diferent si sou experts en utilitzar diferents gestors de memòria cau. En cas contrari, és un procés complex.

Pas 3: Memòria cau específica de la plataforma

A més de les opcions habituals de memòria cau, hi ha altres opcions diferents per a diferents dispositius. Això permet als usuaris veure una pàgina diferent en ordinadors de sobretaula o dispositius mòbils.

La descripció d’aquestes opcions s’assembla a aquesta:

Pas 4: Cache Lifetime

Aquest és el període de temps que es pot utilitzar una versió en memòria cau de la vostra pàgina abans de refrescar-la a Joomla.

A la configuració de la memòria cau, trobareu l’opció Hora de la memòria cau per configurar l’hora en minuts. Com més dinàmic sigui el vostre lloc web amb actualitzacions freqüents, menor serà el temps de memòria cau.

En aquest cas, el temps predeterminat de la memòria cau és de 15 minuts. Podeu canviar l’hora en funció de la freqüència que publiqueu contingut nou al vostre lloc.

Pas 5: Memòria cau de pàgines de Joomla

L’última opció de la memòria cau de Joomla és la memòria cau de pàgines.

Si activeu aquesta opció, Joomla pot introduir en memòria cau totes les pàgines inclosos els articles, mòduls i tot el que tingueu al lloc web.

Per activar la memòria cau de pàgina, aneu a Extensions > Connectors. Al menú de cerca, escriviu “caché” i cerqueu.

Apareixerà el complement de la memòria cau de la pàgina. Canvieu l’estat a “Activat”.

Recordeu guardar per aplicar els canvis.

Pas 6: Memòria cau del navegador

Per activar la memòria cau del navegador, aneu a Extensions > Connectors. Definiu l’opció de memòria cau del navegador d’usuari a Sí.

Si activeu la memòria cau del navegador, és més fàcil emmagatzemar una còpia cada vegada que un usuari mira una imatge o una pàgina. Si per algun motiu voleu accedir a la pàgina en una data posterior, no us haureu d’afanyar a Internet per cercar una còpia nova, però podeu accedir a la versió desada.

Exclou els elements del menú de la memòria cau de la pàgina

Després de la introducció de la versió 3.5 de Joomla, ara és més fàcil excloure alguns elements del menú de la memòria cau de pàgina que no cal que introduïu en memòria cau.

Feu clic al quadre de selecció superior per mostrar tots els elements del menú disponibles.

Elimina els URL

Finalment, Joomla té una funció addicional al connector de caché que us permetrà excloure determinats URL.

Si feu actualitzacions freqüents al vostre lloc web de Joomla, l’ús de la memòria cau de pàgines és una opció excel·lent. D’altra banda, si actualitzeu periòdicament les pàgines de contingut però els vostres mòduls es mantenen iguals, aleshores la memòria cau progressiva serà la millor opció. Podeu utilitzar el cau conservador per assegurar que la memòria cau de pàgina està activa per a tots els mòduls disponibles en una pàgina específica.

Conclusió

La memòria cau pot suposar una millora en el rendiment del vostre lloc amb moltes opcions disponibles. Joomla pot ser una aplicació complexa, però es recomana utilitzar primer la versió de prova per determinar què funciona millor per al vostre lloc. Si activeu alguns mètodes de memòria cau augmenta el rendiment del vostre lloc web, mentre que d’altres el poden inhabilitar completament. Per tant, és important fer una prova de rendiment abans de triar l’opció adequada.

Consulteu els 3 millors serveis d’allotjament de Joomla:

FastComet

Preu inicial:
2,95 dòlars


Fiabilitat
9.7


Preu
9.5


Usuari amigable
9.7


Assistència
9.7


Característiques
9.6

Llegiu comentaris

Visita FastComet

ChemiCloud

Preu inicial:
2,76 dòlars


Fiabilitat
10


Preu
9.9


Usuari amigable
9.9


Assistència
10


Característiques
9.9

Llegiu comentaris

Visita ChemiCloud

A2 Hosting

Preu inicial:
3,92 dòlars


Fiabilitat
9.3


Preu
9.0


Usuari amigable
9.3


Assistència
9.3


Característiques
9.3

Llegiu comentaris

Visita Hosting A2

Articles relacionats amb la informació

 • Com habilitar la versió de contingut de Joomla
  intermèdia
 • Com instal·lar Joomla des de cPanel
  principiant
 • Com editar el fitxer wp-config.php de WordPress mitjançant cPanel
  intermèdia
 • Com instal·lar WordPress al teu servidor Ubuntu 18.04 VPS o a un servidor dedicat
  intermèdia
 • Com canviar el tema de WordPress mitjançant phpMyAdmin
  intermèdia
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me