Publicat per Gutenberg Editor: vista prèvia de WordPress 5.0

Nou procés de creació de contingut dissenyat per crear pàgines de WordPress dinàmiques al voltant de blocs

Automattic ha llançat aquesta setmana un nou editor per a la creació de pàgines web de WordPress, ja que la companyia es prepara per llançar una actualització completa de la versió CMS aquesta tardor. WordPress és la plataforma més popular del món per publicar web amb un total estimat del 30% de tots els llocs web d’Internet mitjançant el script. Els canvis introduïts amb el nou editor de Gutenberg afectaran milions d’usuaris actius, molts dels quals no estan qualificats en els problemes tècnics del desenvolupament web. Un dels problemes més comuns en els nous llançaments de programari és l’aversió al canvi, i és per això que plataformes amb comunitats d’usuaris extremadament grans com gMail, Word, Facebook, etc. mantenen els seus serveis populars normalitzats durant llargs períodes de temps. Si bé l’editor de Gutenberg és relativament fàcil d’utilitzar i intuïtiu, la transició cap a un nou procés de creació de contingut sens dubte molestarà inicialment a algunes persones abans que aprenguin a operar-lo. Com a conseqüència, Automattic facilita continuar utilitzant l’editor antic per a editors de llocs web que no vulguin fer el canvi. Com que Gutenberg és un projecte de codi obert, ja s’ha portat a treballar amb el CMS de Drupal. El que encara queda per veure és quina conflictivitat tindrà el nou format amb temes de tercers, els ginys, & plugins que es creen al voltant de solucions codificades a mida. El nou editor de Gutenberg proporciona als usuaris de WordPress una vista prèvia avançada dels canvis que es produiran amb la nova versió de la plataforma WP 5.0, i actualment està disponible per instal·lar-lo a tots els llocs web actius a través del tauler d’administració amb un sol clic..


Nou procés de creació de contingut dissenyat per crear pàgines de WordPress dinàmiques al voltant de blocs

Gutenberg Editor Review: Com es compara el nou format amb l’editor clàssic

Gutenberg està dissenyat per facilitar als usuaris la creació de pàgines web mitjançant la implementació d’un sistema de construcció modular construït al voltant de blocs. A diferència del Editor clàssic que es construeix al voltant de TinyMCE & funcions com un sistema de processament de textos amb botons per a tipus de lletra, mides de text, imatges, enllaços, etc., Gutenberg només presenta a l’usuari inicialment una pàgina en blanc. A la cantonada superior esquerra, hi ha un petit botó que produeix un menú desplegable amb una llista a nivell de totes les opcions de bloc disponibles. Els usuaris simplement comencen a escriure a la pàgina, afegint el títol, el text, & paràgrafs i, a continuació, trieu un bloc quan vulgueu afegir elements de pàgina únics. Segons Automattic:

L’elaboració de publicacions ricament dissenyades és un element clau de WordPress. Comprendre els blocs com a paradigma d’interacció, podem unificar múltiples interfícies diferents en una. En lloc d’aprendre a escriure codis breus i HTML personalitzats, o enganxar URL per incorporar suports, hi ha’és un flux comú i fiable per a la inserció de qualsevol tipus de contingut … WordPress ja admet una gran quantitat de blocs i 30+ incrustacions, així que deixem’les surten.

Hi ha opcions de bloc per a text de paràgraf, imatges, encapçalaments, visualitzacions de galeries, llistes, cites, fitxers d’àudio, vídeos, imatges de portada, widgets, & totes les altres funcions habilitades per plugins instal·lats al CMS. Al cap d’uns minuts, és fàcil començar a crear pàgines complexes al voltant de l’estàndard del bloc. Les categories, les etiquetes, la imatge destacada, & la funcionalitat del metatag es mostra en un nou menú a l’estil d’acordió amb opcions desplegables, cosa que fa que la vista de pantalla completa sigui mínima.

La nova experiència de l’editor de text Gutenberg per a WordPress 5.0:

Per entendre els canvis introduïts per l’editor de Gutenberg, és útil veure els dos estàndards colze a colze:

La nova experiència de l'editor de text Gutenberg per a WordPress 5.0:

WordPress 5.0:

Tot és un bloc. Text, imatges, galeries, widgets, codis breus i fins i tot trossos d’HTML personalitzat, sense importar-ho’S han afegit plugins o no. Només haureu d’aprendre a dominar una única interfície: la interfície de bloc i, a continuació, ja ho sabeu fer tot.

Obteniu més informació sobre l’editor de Gutenberg.

La nova experiència de l'editor de text Gutenberg per a WordPress 5.0:

L’editor clàssic per a WordPress 4.x: Tingueu en compte que a l’editor clàssic (anterior) la interfície funciona com una aplicació de processament de textos. Segons Automattic,

Gutenberg és més que un editor. Ell’també és el fonament que’Revolucionarà la personalització i la creació de llocs a WordPress.

Més informació sobre l’editor de Gutenberg.

La nova experiència de l'editor de text Gutenberg per a WordPress 5.0:

Compatibilitat amb WordPress 5.0:

"Recomanem migrar funcions a blocs, però es manté el suport per a la funcionalitat de WordPress existent. Hi haurà rutes de transició per a codis curts, meta-caixes i tipus de publicació personalitzats."

Més informació sobre els canvis del codi de WordPress 5.0.

Canviar l’aversió en el cicle de vida del desenvolupament de programari: gestió de principals actualitzacions

Un dels aspectes principals de la gestió de projectes àgils per a projectes de codi obert com els llocs web de CMS & les aplicacions per a mòbils són integració contínua / lliurament continu (CI / CD). WordPress és un dels millors exemples a la pràctica, fent servir actualitzacions periòdiques de seguretat i actualitzacions de plataformes a codis bàsics i complements, & temes que normalment poden ser instal·lats amb un sol clic pels usuaris. Tanmateix, canvia l’aversió en les eines de programari que els usuaris han conegut & estimar-se en familiaritzar-se cada dia amb els seus processos de flux de treball encara poden resultar problemàtics per a la gestió de les empreses en desenvolupament. Segons va escriure Aaron Sedley de Google Venture:

Una bona estratègia de gestió del canvi pot reduir les reaccions negatives, centrar els usuaris en beneficis i aconseguir que el canvi tingui més èxit. Mentre nosaltres’encara aprenem amb cada llançament, estan sorgint alguns principis per mitigar l’aversió al canvi:

  1. Aviseu els usuaris sobre canvis importants.
  2. Comunicar clarament la naturalesa i el valor dels canvis.
  3. Permiteu als usuaris alternar entre les versions anteriors i les noves.
  4. Proporciona instruccions de transició i suport.
  5. Oferiu als usuaris un canal de comentaris dedicat.
  6. Expliqueu als usuaris com vosaltres’tornen a abordar els problemes clau’he plantejat.

Els canvis d’interfície són l’autèntica novetat’niu, on els usuaris molesten’ hàbits i expectatives establertes poden tenir conseqüències nefastes.

La nova experiència de l'editor de text Gutenberg per a WordPress 5.0:

La bona notícia és que Automattic ha seguit totes aquestes normes amb precisió. Amb la introducció de Gutenberg mesos abans de la publicació de WP 5.0, han donat a la comunitat d’usuaris la possibilitat d’instal·lar i provar el programari als seus llocs existents abans de l’actualització de la plataforma. Això evita sorpreses per a les persones que utilitzen WordPress cada dia en la seva feina. Automattic també ha llançat documentació de copius sobre Gutenberg, a més de publicar el codi font obert a GitHub per a la seva revisió. L’editor clàssic per a WordPress encara es pot instal·lar com a complement per a qualsevol empresa, equip o persona que no vulgui fer el canvi a Gutenberg. Com a nou disseny de la interfície & el procés de flux de treball no s’està obligant als usuaris sense opcions d’elecció personal, hi hauria d’haver una quantitat mínima de reaccions negatives de la comunitat..

Gutenberg Editor Review: una vista prèvia dels canvis de WordPress 5.0

El problema de fons és que si els usuaris amb experiència de WordPress no volen fer el canvi a la creació de contingut amb Gutenberg, no ho han de seguir i poden continuar fent servir l’editor clàssic sempre que desitgin amb la base de codis com a complement. Ja hi ha una gran col·lecció de documentació sobre el nou procés d’edició publicat per Automattic per a qualsevol persona que no trobi l’ús intuïtiu de Gutenberg, així com extensos recursos per a desenvolupadors per crear nous plugins personalitzats. & temes al voltant del marc. En general, Gutenberg sembla que s’està publicant inicialment com una reeixida actualització a WordPress 4.x, però canvia significativament el procés d’edició i creació de contingut. Molts usuaris no reconeixeran el nou sistema, però proporciona una vista prèvia del que s’hauran d’esperar quan es produiran els canvis importants de la plataforma amb el llançament de WordPress 5.0.

Gutenberg Editor Review: una vista prèvia dels canvis de WordPress 5.0

Gutenberg per Drupal:

El projecte Drupal Gutenberg pretén proporcionar una nova experiència editorial basada en WordPress’ Editor de Gutenberg. La demostració en directe del lloc actualment proporciona una implementació interactiva front-end de Gutenberg a Drupal, similar a WordPress’ “Frontenberg” demostració a wordpress.org. “

Més informació sobre com utilitzar Gutenberg amb Drupal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me