Plesk vs. cPanel: quin és el vostre negoci?

Tant si tu’és una empresa gran que lloga servidors dedicats, una empresa de mida mitjana que inicia un servei d’allotjament web o una petita botiga que tria un lloc d’allotjament compartit, servidor web’control del s el tauler és la porta d’entrada per al vostre negoci en línia. I amb un nombre vertiginós d’opcions del quadre de comandament disponibles, conèixer els punts forts i febles dels panells pot comportar decisions informades, menys mal de cap i un millor rendiment..


Que són els dos panells web més populars al mercat actual? cPanel i Plesk. Tot i que tots dos aconsegueixen el mateix objectiu de gestionar funcions d’allotjament web i lloc web, aquests dos panells presenten experiències úniques d’usuari. Quines són les principals diferències? Un és el més adequat per a amfitrions web sense experiència mentre que l’altre s’adapta a administradors amb experiència? A aquestes preguntes, i molt més, es responen en la nostra comparació.

Quota de mercat de Plesk i cPanel

En poques paraules: aquests són dos dels quadres de control web més utilitzats al mercat 2020.

cPanel és el tauler de control web més freqüent al món. Els seus servidors creen un domini cada 6 segons i es crea un compte d’allotjament amb aquest tauler de control cada 14,5 segons.

Plesk llança la segona xarxa més àmplia. Avui en dia, més del 50% dels 100 millors proveïdors de serveis mundials l’utilitzen i potència de més de 10 milions de llocs web i aplicacions.

Com comparem cPanel i Plesk

Com que hi ha versions de Plesk per a diverses distribucions de Linux (incloses Red Hat, Debian i Ubuntu), a més de diverses versions per a servidors de Windows, hem d’establir algunes regles bàsiques sobre aquesta comparació..

cPanel va llançar la seva versió més recent – anomenada 86 – el 6 de gener de 2020. Aquesta versió també va incloure actualitzacions del seu panell d’administració del servidor, Web Host Manager (WHM). Va ser dissenyat per ajudar els usuaris a solucionar els problemes de distribució de correu electrònic de manera més eficient i aturar qualsevol problema abans que es produeixin.

Plesk’La darrera publicació (Plesk Obsidian 18.0) va arribar a l’octubre de 2019. Des d’aleshores, s’ha actualitzat diverses vegades i actualment es troba a la versió 18.0.23 a partir del 10 de febrer de 2020.

Així doncs, per quedar clar: ho som comparant Plesk Obsidian 18.0.23 Update 4 amb cPanel 78.

Semblances entre cPanel i Plesk

Tots dos plafons ofereixen la següent suite de funcions de gestió de llocs web:

 • Gestió del sistema de noms de domini:
  Renovació del domini, edició de DNS, reenviament de dominis, gestió de subdominis i registre de dominis nous.
 • Gestió del sistema de correu electrònic:
  Configuració de nous comptes de correu electrònic, reenviaments de correu electrònic i filtres de correu brossa.
 • Gestió FTP:
  Administrador del compte d’usuari, gestió de contrasenyes i quotes del sistema de fitxers
 • Accés al sistema de fitxers basat en web
 • Usuari / clau de SSH
 • Gestió de bases de dades
 • Gestió de còpia de seguretat:
  Una utilitat de còpia de seguretat interna o accés a una aplicació de còpia de seguretat de tercers
 • Accés i informes de fitxers de fitxers
 • Sistemes de complements per configurar serveis addicionals i instal·lar aplicacions:
  WordPress, Joomla, Drupal, ZenCart, etc.

Però si bé tenen moltes similituds, també hi ha diferències importants…

cPanel encara no és compatible amb els servidors de Windows

Plesk és la millor opció si el vostre lloc web executa codi ASP o .NET o accedeix directament a bases de dades Microsoft Access o MSSQL. Al mateix temps, cPanel va oferir una versió per a servidors de Windows titulada Enkompass. Però a partir del 2014, cPanel ja no el va donar suport.

Funcions de seguretat

Els dos plafons ofereixen funcions de seguretat que poden mantenir les aplicacions web segures, inclosa l’autenticació a diverses capes i la protecció del tallafoc d’aplicacions web. Les seves suites de seguretat ofereixen diferents serveis per aconseguir objectius similars.

Funcions de seguretat del cPanel incloure:

 • directoris protegits amb contrasenya
 • Les denegacions d’adreces IP
 • SSL / TLS per a empreses de comerç electrònic
 • Configuració de la clau GnuPG per al xifrat
 • Gestor de denegació IP
 • Accés SSH / shell

També ofereix protecció del lloc mitjançant HotLink (per evitar l’ús indegut de fitxers multimèdia) i Leech (per evitar que visitants no autoritzats utilitzin un nom d’usuari i una contrasenya publicats públicament)..

Semblances entre cPanel i PleskFigura 1: suite de seguretat de cPanel

Algunes de les funcions més noves de cPanel a la versió 86 també proporcionen una millor protecció. Per exemple, ofereix una interfície de privadesa de directori simplificada, que afegeix una columna Accions al directori. Aquesta nova característica us permetrà com a administrador del sistema dictar els permisos de privadesa de cada subdirecció. A la versió 86, també se us notificarà quan s’ha de girar una clau DNSSEC per disminuir la possibilitat d’atac.

Funcions de seguretat de Plesk incloure:

 • Integració de directoris activa
 • Autenticació de mitjans socials
 • Serveis anti-spam entrants i sortints
 • Sistema de prevenció d’intrusions Fail2Ban

Semblances entre cPanel i Plesk

Figura 2: Secció de seguretat de Plesk

L’última versió de Plesk també va millorar l’experiència de l’usuari quan treballava amb certificats SSL / TLS. Podeu protegir tots els dominis, dominis addicionals i subdominis automàticament amb certificats SSl / TLS. Gràcies a la novetat “Mantenir la seguretat” podeu controlar més fàcilment la seguretat del vostre lloc web.

També hi ha nombrosos complements d’aplicacions als catàlegs de cPanel i Plesk per millorar la seguretat web. Així doncs, la línia de fons en la comparació de seguretat: les funcions bàsiques del paquet són diferents, però totes dues proporcionen eines de seguretat de màxima qualitat.

Comptes secundaris i rols d’usuari

Els quadres de control gestionen l’accés dels usuaris de maneres molt diferents.

cPanel requereix una única contrasenya per accedir, creada durant la configuració del compte. L’administrador pot assignar determinades funcions als usuaris del sub-compte. Les funcions estan limitades a l’ús de correu electrònic, FTP i disc web. Altres aspectes del lloc web, com ara gestor de fitxers, accés a bases de dades i llistes de correu electrònic, no estan disponibles.

Per contra, Plesk permet comptes d’usuari individuals amb les seves pròpies credencials d’inici de sessió i accés total. L’administrador del compte pot obrir o ocultar recursos i serveis als comptes d’usuari definint subscripcions i rols. Aquest accés basat en funcions ofereix la flexibilitat que molts usuaris de cPanel desitgen.

Gestió del compte del servidor

Més enllà de les eines per gestionar un lloc web, cPanel i Plesk ofereixen solucions per a gestió de diversos comptes en un servidor. Tot i això, les seves solucions difereixen molt i marquen un punt de distinció principal.

cPanel ofereix una aplicació independent per gestionar altres comptes de lloc web en un servidor: WHM. Si bé aquest administrador del servidor és robust, no obstant això, és un programa completament separat. Una actualització passada va permetre als usuaris iniciar sessió directament tant a cPanel com a WHM mitjançant el seu servei d’autenticació compatible i preferit.

Semblances entre cPanel i Plesk

Figura 3: WHM: programa d’administració del servidor de cPanel

A Plesk, les dues funcions s’integren a la mateixa interfície basada en navegador mitjançant seccions separades. Això permet una gestió ràpida d’un servidor al costat de comptes de lloc web individuals. Des de la pàgina principal del vostre panell, els usuaris amb funcions de gestió del servidor poden:

 • Superviseu l’ús del servidor i els informes de trànsit
 • Obre / modifica / suspèn comptes
 • Gestiona les subscripcions
 • Configura la configuració del servidor global
 • Definiu el servidor’llenguatge i pell
 • Superviseu els dominis del servidor
 • Vendre complements de programari i script a clients

Semblances entre cPanel i Plesk

Figura 4: Secció d’administració del servidor de Plesk

Amb aquests enfocaments divergents en l’administració del servidor, l’opció es basa en la preferència de l’usuari. Si voleu la capacitat de administrador web al costat de l’administració del servidor, Plesk és la millor opció. Si tu’En lloc de mantenir les dues funcions separades, cPanel pot proporcionar una funcionalitat més àmplia.

Aplicacions mòbils

Plesk té dues aplicacions mòbils: Gestor i monitor mòbil. Els administradors poden utilitzar Mobile Monitor per:

 • Vegeu informació sobre un servidor: sistema operatiu, CPU, versió paral·lela de Plesk, etc..
 • Veure indicadors vitals d’un servidor’salut: CPU de càrrega mitjana, consum de memòria, intercanvi, etc.
 • Subscriviu-vos als esdeveniments de Parallels Plesk i anul·la la vostra subscripció.

Plesk Manager és una versió premium de Mobile Monitor. Permet als administradors accedir a la informació més important sobre els servidors Parallels Plesk i controlar les funcions administratives bàsiques.

cPanel també té una aplicació disponible a Android i iOS. Us connectarà al vostre compte d’allotjament cPanel i us permetrà gestionar fitxers, reenviaments, correus electrònics, dominis estacionats, subdominis i molt més.

Intuitivitat de la interfície

cPanel ofereix un ventall d’aplicacions amb l’objectiu de proporcionar una experiència completa. Per a usuaris experimentats, això pot ser un benefici; podeu seleccionar fàcilment les funcions que us agradin. Tanmateix, molts usuaris amb menys experiència troben la interfície desordenada. Pel que fa a l’aparença, cPanel classifica totes les aplicacions i eines en grups (fitxers, bases de dades, correu electrònic, etc.). Cada grup es pot desplaçar cap amunt i cap avall de la jerarquia visual mitjançant arrosseguament i solta.

Semblances entre cPanel i PleskFigura 5: El quadre de comandament cPanel

Plesk adopta un enfocament més raonat. La pàgina d’inici del tauler està neta i es basa en complements d’aplicacions per fer forats de funcionalitat. El programa base pot ser menys complet, però pot ser menys confús per als principiants. És important tenir en compte que Plesk ofereix opcions personalitzades als clients en funció del sistema operatiu del servidor, de manera que la interfície que apareix per a un usuari pot ser diferent que un altre client que hagi comprat una versió diferent..

L’estil general de Plesk’La interfície es pot descriure com una organització basada en seccions. Les categories principals, com ara la informació del sistema i del domini, per exemple, es presenten a l’esquerra i la categoria seleccionada’Les opcions apareixen a la finestra més gran de la dreta.

Semblances entre cPanel i PleskFigura 6: Tauler de control de Plesk

Agrupació de diversos servidors

Plesk no admet el clúster de diversos servidors. Per gestionar els clústers de servidor, necessiteu un complement anomenat Plesk Automation.

cPanel ha proporcionat solucions de clusterització de diversos servidors des del llançament de la versió 11.44 de WHM. Mitjançant les tecles d’accés remot, els usuaris poden accedir a un servidor mestre i a un o més servidors addicionals. L’usuari pot fer canvis al mestre i aquests canvis es filtraran als altres servidors enllaçats del clúster. O un usuari pot navegar a un servidor específic del clúster i fer-hi canvis.

Cronologia per a suport HTTP / 2

En un esforç per avançar en el rendiment del lloc web, la Task Force d’Internet Engineering ha desenvolupat HTTP / 2. Aquesta millora del protocol HTTP pretén reduir els temps de càrrega de les pàgines, ajudar a alleujar la congestió de la connexió TCP i aturar diverses tàctiques avançades de pirateria..

Plesk ara és compatible amb HTTP / 2. Des del 2016, va introduir el servidor web IIS 10 que incorpora funcions com subdominis comodins, suport HTTP / 2 i noves suites de xifrat..

L’última versió de cPanel proporciona fitxers per a HTTP / 2, que permet als desenvolupadors funcionar com a configuració personalitzada. Tanmateix, ja que es tracta d’una personalització, no seran resolts ni compatibles els problemes. cPanel també diu que no tenen la intenció de donar suport a HTTP / 2 en aquesta versió actual (mitjançant una actualització o d’una altra manera) i encara hi ha feina per fer per donar-li suport en el futur..

Plans i preus

Si bé els amfitrions compartits incorporen els costos del tauler de control en els seus preus, els venedors que busquen oferir serveis d’allotjament i propietaris de servidors dedicats han de comprar llicències per a Plesk o per a CPanel. I a mesura que el vostre negoci creixi, també ho serà la vostra necessitat de servidors, cosa que converteix els quadres de control en un factor important.

Un Comparació de preus de pomes a pomes de Plesk i cPanel és difícil perquè el cost final depèn dels complements comprats. Però, en termes de plans bàsics per a dominis il·limitats, aquí es mostren les tarifes per mes:

PleskcPanel
Servidor virtual22 dòlars15 dòlars
Servidor dedicat40 dòlars45 dòlars

Alguns altres factors de preu a tenir en compte:

 • Plesk ofereix paquets de dominis limitats com a mínim de 5 dòlars al mes.
 • Plesk ofereix descomptes si sigueu un contracte d’un any respecte d’un mes a mes.
 • cPanel ofereix descomptes si els clients compren un llicència plurianual.

Resum: Triar entre Plesk i cPanel

Esperem que aquests punts de diferenciació us ajudaran a triar el tauler de control adequat a les vostres necessitats d’administració web. Tots dos productes ofereixen demostracions gratuïtes als seus llocs web, així que assegureu-vos de consultar-les i veure si teniu preferència.

El dimoni està en els detalls. Tot i que els dos panells realitzen funcions similars, les seves diferències són prou grans com per proporcionar experiències d’usuari molt diferents. Alguns criteris, com per exemple l’ús de servidors de Windows, per exemple, poden facilitar la decisió. Altres punts, com el disseny de la interfície, depenen de les preferències personals.

Un últim número a tenir en compte: No es recomana canviar un servidor entre els dos panells. Plesk ofereix desinstal·lar scripts; cPanel, però, no ho fa. Si voleu suprimir-lo, cal reformatar el servidor i tornar a instal·lar el sistema operatiu. A més, les dades de Plesk no es poden exportar i importar a cPanel, o viceversa. Això fa que sigui difícil migrar les dades d’un panell a un altre, o d’un host a un altre.

Trieu, des del principi, sàviament, visiteu el nostre bloc per obtenir més consells sobre allotjament web i una bona sort amb la vostra gestió d’allotjament web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me