nazwa.pl és la major empresa de hosting polonès amb un CEO centrat en l’equip

Entrevista amb Tomasz Żyła, director general de nazwa.pl

És bo saber que l’allotjament no existeix només al buit: els serveis d’allotjament estan disponibles a tot el món per satisfer les necessitats de tots els clients de totes les geografies. Tomasz Żyła és el conseller delegat de nazwa.pl, l’empresa de hosting més gran de Polònia i una de les majors empreses informàtiques del país. L’empresa, que celebrarà el seu vintè any el 2017, se centra en dominis, hosting, botigues en línia, assistents web, certificats de correu electrònic i SSL, així com serveis professionals en configuració i consultoria. Va ser un plaer aprendre sobre el negoci de la persona al capdavant, Tomasz Żyła, qui em va donar una visió excel·lent sobre el que està centrat el negoci..


Entrevista amb Tomasz Żyła, director general de nazwa.pl

Ens podeu explicar la vostra evolució a l’empresa? Veig que vau començar a comercialitzar a NetArt el 2000 i ara sou conseller delegat de la seva marca – nazwa.pl.

Sí, vaig començar la meva aventura amb la companyia l’any 2000, abans que es convertís en nazwa.pl. Al principi vaig ser responsable de la feina administrativa i de servei als clients de servidors virtuals de la nostra marca serwery.pl. En pocs mesos, vaig avançar al càrrec de responsable de màrqueting independent i al cap d’un any vaig ser director de màrqueting. Des del 2004, jo’he estat president del consell i conseller delegat de nazwa.pl.

Ens podeu explicar la vostra evolució a l'empresa? Veig que vau començar a comercialitzar a NetArt el 2000 i ara sou conseller delegat de la seva marca - nazwa.pl.

Com va ser la pujada al CEO de nazwa.pl? Quines competències teniu per convertir-vos en un conseller delegat d’èxit?

Les meves habilitats analítiques tenen una gran influència en el meu desenvolupament professional. El pensament lògic és de gran ajuda per planificar, desenvolupar processos i gestionar eficaçment. Per tal que tots els processos de l’empresa funcionin correctament i perquè l’empresa es desenvolupi’és important prioritzar i delegar les tasques de manera que no es bloquegin.

A més d’això, crec que puc establir i mantenir bones relacions amb empleats i socis comercials. Ell’es tracta de ser tu mateix, cosa que fa que altres persones siguin més obertes. Sempre escolto a la gent, analitzo les necessitats que expressen i intento valorar de quina manera poden millorar el rendiment de l’empresa i contribuir al seu desenvolupament..

També tinc una regla: responc a cada correu electrònic el mateix dia, això vol dir que jo’No endarrereixo altres persones’treballo i tinc la sensació que tot va bé i funciona correctament.

La majoria dels clients de nazwa són polonesos? Serviu països fora de tot? Quina és la distribució geogràfica dels vostres clients?

A nazwa.pl ens centrem en la prestació de serveis i en satisfer les necessitats de les empreses locals, cosa que significa que la majoria important dels nostres clients provenen de Polònia..

La majoria dels clients de nazwa són polonesos? Serviu països fora de tot? Quin és el desglossament geogràfic dels vostres clients?

Ens podeu explicar una mica sobre nazwa.pl i les marques que serveix? Treballeu exclusivament al costat nazwa.pl del negoci ara mateix?

nazwa.pl (abans NetArt) és la major empresa d’allotjament de Polònia i una de les majors empreses informàtiques poloneses. La nostra cartera inclou tres marques principals: nazwa.pl – la marca més important, en la qual oferim serveis de registre de noms de domini, allotjament i una varietat d’altres serveis que donen suport a l’exercici d’un negoci en línia; serwery.pl: una marca per a clients professionals que ofereix servidors dedicats i el servei de computació en núvol IAAS. La nostra tercera marca és Onet Hosting (hosting.onet.pl), en què oferim serveis similars a nazwa.pl, però adaptats a les necessitats dels clients individuals (una oferta menys costosa per a usuaris menys avançats).

Quins són els vostres reptes més grans que ara teniu a nazwa.pl?

Volem ser el primer lloc a visitar per a un empresari que’Busco solucions de suport a empreses. Nosaltres’Voldria crear i oferir serveis intuïtius i fiables, gràcies als quals els nostres clients podran créixer amb èxit el seu negoci. Nosaltres’estem guiats pel principi que tot empresari, que registra un nom de domini o crea un lloc web, pot convertir-se en un líder en el seu camp i portar clients de tot el món.
L’objectiu i el repte més importants que ens vam fixar a nazwa.pl és proporcionar la màxima qualitat dels serveis, de manera que els clients que trien nazwa.pl poden estar segurs, que ells’He fet una bona elecció i han posat els seus negocis en mans d’un soci provat, fiable i competent. Volem que els clients estiguin amb nosaltres durant anys, de manera que els escoltem i desenvolupem els nostres serveis per satisfer les seves necessitats i expectatives.

Quin consell teniu a algú que ho sigui "pujant per l’escala" com heu fet clarament?

Vist el meu propi camí professional, puc dir que jo’sempre he fet el doble de la meva part. La determinació en el treball combinat amb un fort compromís, un amor pel que feu, un coneixement i un sentit de la indústria donen els millors resultats. Però per gestionar bé una empresa, els trets personals no ho són’prou. També heu de saber analitzar el mercat i predir la forma en què pot canviar en el futur.
Què’s el més important en el meu desenvolupament personal i en el desenvolupament de la companyia és l’equip que vaig crear a nazwa.pl amb un grup de confiança de companys de confiança. Les persones que creuen en el producte i que estan implicades en el que fan, ens ajuden a assolir els nostres objectius i assolir l’èxit en el mercat.
Quin consell teniu a algú que ho sigui

Tens consells i trucs per a les persones que busquen administrar la seva pròpia empresa de hosting (fora de Polònia, per descomptat!)?

Primer, cal adonar-se que a la indústria d’hostaleria, el mercat ja està molt saturat i madur. Per això’serà difícil crear una nova marca. També heu d’estar pendents de les particularitats del mercat de serveis d’allotjament, d’una banda podem observar un alt nivell de competitivitat, de l’altra, una tendència a la consolidació del mercat. Tots els que’Estic pensant a començar un negoci en aquest àmbit, ha de ser conscient d’això. També és important tenir en compte les expectatives dels clients locals. Ajustar l’oferta a les preferències del client i satisfer les seves necessitats és un element clau d’una bona estratègia. Un bon exemple d’un desajust empresarial que no va fer’Per entendre el mercat va ser l’entrada el 2010 d’un dels majors actors mundials, l’empresa 1&1, al mercat polonès. Malgrat una enorme despesa en promoció i màrqueting, 1&1 no ha aconseguit una posició significativa en el nostre mercat. No ho era’fins que van adquirir home.pl a finals del 2015 que van poder fer-se un nom realment a Polònia.

Esteu veient un focus més en la infraestructura del núvol, cosa que serveix la marca serwery.pl?

Vam veure els avantatges del núvol fa uns anys i vam ser els primers a incloure’l com a part de la nostra oferta, proporcionant serveis d’allotjament al núvol. Ara podem dir que la tecnologia ha dominat el mercat i els nostres clients poden aprofitar la solució mitjançant nazwa.pl’s allotjament.

Però també veiem més. A serwery.pl, proporcionem als nostres clients serveis de núvol d’infraestructura (IaaS), basats en la innovadora tecnologia OpenStack, creada i desenvolupada per la NASA. Això és una resposta a les necessitats dels usuaris que volen una escalabilitat del servei il·limitada, un alt rendiment i mètodes competitius de comptabilització dels recursos utilitzats. El servei gaudeix d’interès en el mercat i també està relacionat amb les perspectives de creixement de IaaS al món i a Polònia. A causa de l’elevat potencial de mercat, nosaltres’tornaré a desenvolupar aquest servei.

Feu cap novetat a nazwa.pl per centrar-vos en la competència de llocs com Wix, Weebly i Squarespace?

En el context d’aquestes solucions, la nostra resposta va ser la introducció el 2015 del revolucionari servei de web senzill – targeta de visita en línia. Respon a les necessitats dels empresaris que busquen una configuració ràpida i ràpida de lloc web. Com a part del paquet, el client rep un conjunt de projectes preparats, gràcies als quals poden triar fàcilment un disseny per al seu tipus de negoci. Nosaltres’he enriquit el producte amb la possibilitat d’integrar la pàgina amb els mitjans socials més importants: afegint enllaços als perfils de l’empresa a Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube i Google+. A més, la pàgina s’ajusta automàticament al dispositiu’es visualitza a, que garanteix que es visualitzi correctament, independentment de si ho és’es visualitza en una tauleta, telèfon intel·ligent o PC. En resum, la targeta de visita en línia de nazwa.pl és un lloc web preparat en 60 segons per a tothom, sense coneixements ni habilitats especialitzades.
Tens alguna innovació a nazwa.pl per centrar-te en la competència de llocs com Wix, Weebly i Squarespace?

Quines millores preveu introduir a nazwa.pl el 2016?

En l’àmbit dels serveis, en primer lloc, volem centrar-nos en la inversió en el desenvolupament posterior de la targeta de visita, que es va convertir en el nostre èxit de vendes el 2015. A continuació, volem garantir un millor accés als nostres clients als serveis relacionats amb la seguretat general: certificats SSL , mesures antivirus, correu electrònic segur, etc.

A més, volem oferir als nostres clients diversos serveis que facilitin el funcionament en línia d’un negoci. Nosaltres’coneixer la importància de seleccionar el soci adequat, de manera que els tràmits i terminis perllongats no repercuteixin en el negoci. És per això que nosaltres’tornem a introduir partnerzy.nazwa.pl, que pretén oferir a les empreses els serveis que recomanem, garantint un alt nivell de servei, actualitat en la realització de projectes combinada amb efectivitat i basades en solucions modernes. Les ofertes que presentem són valorades pels usuaris, confirmades per opinions i recomanacions positives i proporcionades per socis provats i fiables que ofereixen serveis de qualitat.

Finalment, afegiré que un alt nivell de competència en el mercat de la indústria d’hostalatge significa que el client pot triar entre diverses empreses que ofereixen serveis molt similars. Volem destacar al mercat polonès no només gràcies a serveis altament fiables, sinó també d’alta qualitat del servei d’atenció al client que supera i exigeix ​​el servei. Durant molts anys hem intentat fer-ho donant resposta a les necessitats dels nostres usuaris i crec que nosaltres’Ho he anat molt bé, com ho demostra el nombre de clients que creix dinàmicament.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me