Infomaniak és el cap principal a Suïssa, sorgit d’arrels poc convencionals

Entrevista amb Boris Siegenthaler, conseller delegat d’Infomaniak

Sempre és divertit aprendre sobre empreses d’allotjament properes i llunyanes, que representen també les fibres de l’equip HostAdvice (nosaltres també som globals). Infomaniak és una empresa d’allotjament amb seu a Europa que va sorgir d’arrels poc convencionals. El viatge ha estat profitós per a ells. Boris Siegenthaler, conseller delegat d’Infomaniak, ens ofereix una informació sobre l’empresa, les ofertes i els plans de futur..


Entrevista amb Boris Siegenthaler, conseller delegat d’Infomaniak

Ens podríeu parlar sobre Infomaniak i com es va fundar l’empresa??

Abans de ser el servei d’allotjament web número 1 a Suïssa, Infomaniak era el primer club d’informàtica en un cobertí de jardí de Ginebra. El 1990, el mercat informàtic personal es trobava en plena expansió i les grans marques venien els seus equips informàtics amb marques molt elevades.

El 1994, Fabian Lucchi i jo, tots dos entusiastes autodidactes, van fundar l’empresa sota el nom col·lectiu Siegenthaler & Lucchi, Infomaniak per vendre ordinadors que nosaltres mateixos vam construir. Amb preus competitius, recomanacions personalitzades i serveis de qualitat, la botiga es va convertir ràpidament en un gran èxit.

A finals de 1994, Fabien i jo vam descobrir el potencial d’Internet, i poc a poc vam començar a centrar-nos en l’allotjament de llocs web. El juny de 1999, sota la meva direcció, l’empresa es va convertir en Infomaniak Network SA i va oferir serveis d’allotjament web a preus molt inferiors als de la competència..

Actualment, Infomaniak és un servei d’allotjament web neutral i independent, els quals només són els seus accionistes. La companyia continua apostant per allò que la va convertir en un èxit en primer lloc: la qualitat, "Feta suïssa" productes, suport fàcilment accessible i una bona relació qualitat-preu.

Quins serveis ofereix Infomaniak?

Infomaniak ofereix allotjament web compartit SSD, allotjament de correu electrònic, servidors Cloud SSD, allotjament i serveis de streaming de vídeo i àudio. Infomaniak també és un registrador que actualment gestiona més de 200.000 noms de domini.

On et bases i quantes persones treballes??

La nostra empresa gestiona tres centres de dades a Suïssa i tots els nostres productes es desenvolupen a les nostres oficines de Ginebra. Actualment, la companyia té 60 empleats, tots ells amb seu a Ginebra, Suïssa.

D’on provenen els vostres clients? Podríeu proporcionar-nos algunes dades demogràfiques dels vostres clients?

La base de clients d’Infomaniak està formada per empreses (70%) i particulars (30%). Per tant, les empreses i organitzacions de petita i mitjana empresa representen una part important de les nostres vendes. Al voltant d’un 30% dels nostres clients provenen de França i Bèlgica, i el nostre coneixement també atreu clients de tota Europa.

Podríeu explicar-nos més sobre els serveis de transmissió (i serveis de vídeo / àudio a demanda) proporcionats per Infomaniak?

Més de 300 emissores de ràdio FM utilitzen la nostra solució d’àudio en streaming i, amb els anys, ens hem convertit en un reproductor clau de la transmissió d’àudio i vídeo. El projecte d’avions solars Solar Impulse, ràdio NRJ o RTBF (Francofona belga Radio & Televisió) han escollit els nostres serveis de streaming de vídeo i àudio. Infomaniak també ofereix un servei de vídeo a demanda (VOD) i àudio a demanda (AOD).

On es basen els vostres centres de dades?

Tots els nostres centres de dades es troben a Suïssa i Infomaniak és l’únic propietari. Amb una potència d’utilització d’energia (PUE) inferior a 1,1, el nostre darrer centre de dades és el centre de dades més ecològic de Suïssa. Com que és un centre de dades de nivell III +, no necessita aire condicionat per refrescar-lo.

Com funciona el programa de l’agència de socis que heu creat?

Comptem amb més de 1.000 socis i venedors a Europa. Gaudeixen dels nostres hostings de gamma alta per als seus clients i poden tornar a facturar gratuïtament tots els nostres serveis. Rep un accés privilegiat al nostre suport, descomptes importants en els nostres productes, així com molts altres avantatges: temes gratuïts de WordPress, (Temes elegants, Temes WooThemes i Thrive), espai gratuït de VOD, certificats SSL gratuïts, allotjament web SSD, etc..

Diríeu que sou més un registrador de noms de domini o un amfitrió web, o alguna altra cosa? Com definiríeu el vostre negoci?

Infomaniak porta més de 20 anys allotjant llocs web i adreces de correu electrònic. L’any 2007, ens va semblar natural oferir un servei complet per gestionar fàcilment els noms de domini i així ens vam convertir en registrador. Ens definiríem com a registrador i amfitrió de serveis en línia perquè allotgem llocs web i adreces de correu electrònic, streaming de vídeo i àudio, i també una eina professional de butlletins informatius.

Després d’haver fundat i desenvolupat una empresa, quines idees / conclusions podríeu compartir amb els nostres lectors empresaris?

En primer lloc, és fàcil tenir idees. El difícil és fer-los realitat. Per fer-ho, la subcontractació i desenvolupament de serveis no és necessàriament una panacea a l’hora d’allotjar serveis en línia. A Infomaniak, dissenyem i desenvolupem la majoria dels nostres productes internament perquè això ens permet controlar la seguretat i l’evolució dels nostres productes. Recentment, vam poder canviar tots els nostres allotjaments a tecnologia SSD ràpidament, i la nostra empresa va ser una de les primeres màquines de parla francesa que va oferir certificats SSL Let’s Encrypt gratuïts..

En segon lloc, és possible oferir allotjament d’alta qualitat a preus competitius alhora que es fa prioritari l’entorn. Des del 2007, hem seguit un enfocament dirigit a reduir significativament la nostra petjada sobre el medi ambient. D’aquesta manera, compensem plenament totes les nostres emissions de CO2, utilitzem exclusivament energies renovables, compartim el nostre know-how de gestió d’energia, tenim certificat ISO 14001 i ISO 5001 i hem creat el centre de dades més ecològic a Suïssa. Els consumidors són sensibles a accions concretes i mesurables a favor del medi ambient i, com a empresari, és fonamental tenir en compte la dimensió ambiental perquè les empreses tenen una gran responsabilitat envers les futures generacions en matèria de protecció del medi ambient..

Per últim, és important recordar per què existeix una empresa i per a qui: oferir un servei de qualitat als seus clients. Amb el creixement de la vostra empresa, és per tant important mantenir relacions de qualitat amb els vostres clients i socis, mantenint-vos atents a les necessitats del vostre mercat i del vostre negoci..

Quins són els vostres plans de desenvolupament de futur?

Infomaniak llançarà aviat una solució completa per enviar butlletins en línia. Aquesta eina permetrà mesurar l’efectivitat de les vostres campanyes de correu massiu, importar fàcilment llistes de contactes i crear formularis de registre en línia per enriquir la vostra base de dades de possibles clients..

També hem començat el procés d’obtenció de la certificació ISO 27001 i aviat hauríem de començar a oferir una nova generació de servidors Cloud SSD V2 amb un rendiment encara millor i una major redundància per obtenir més fiabilitat..

En paral·lel, millorem i enriquim constantment els nostres productes existents. Ell’es troba al nostre ADN per oferir el que és millor en termes de tecnologia i rendiment. Aquesta filosofia recentment ens va portar a substituir tots els discs durs tradicionals utilitzats per al nostre hosting per unitats SSD d’última generació.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me