Gideon Greenspan és l’expert de Copyscape. Aquí està la seva història.

Entrevista amb Gideon Greenspan, cofundador i CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Gideon Greenspan es pot descriure millor com a empresari en sèrie. Va crear el famós Copyscape i ha participat en més projectes del que la majoria de nosaltres podem contar. Ens vam asseure amb ell per obtenir més informació sobre les seves experiències i com va aprofundir per comprovar el plagi, entre altres coses, i com (i per què) va anar a doctorar-se i, per descomptat, els seus talents emprenedors..


Entrevista amb Gideon Greenspan, cofundador i CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Hola Gideon: fantàstic per connectar amb tu. En aquests dies, Copyscape és força omnipresent. Què us va inspirar a crear-lo?

Indigo Stream Technologies, la companyia de Copyscape, va desenvolupar per primera vegada un producte anomenat Google Alert (ara Giga Alert), que és un servei d’alerta general de cerca que envia un correu electrònic quan es troben nous resultats per a frases de cerca definides per l’usuari. La gent l’utilitza per fer un seguiment de mencions de la seva empresa, productes o noms personals.

El 2003/4 vam rebre un parell de correus electrònics dels usuaris de Google Alert que ens van dir que els havia ajudat a trobar casos de plagi del seu contingut. Un plagi havia copiat algun text del seu lloc i l’havia utilitzat al seu propi lloc, però eren massa mandrosos fins i tot per canviar el nom de l’empresa o de producte dins del text que van robar. Un tipus de ridícul si hi penses.

En qualsevol cas, després d’haver rebut un parell de correus electrònics com aquest, ens vam pensar que potser hi havia espai al mercat per a un servei que es dediqui específicament a comprovar el plagi del contingut en línia..

Té un doctorat en informàtica (d’aquí la designació de doctorat), així com un màster en informàtica. Què us va fer seguir els títols de postgrau que teniu?

Jo’He estat programant des de petita, de manera que em va atraure naturalment estudiar el tema d’una manera més acadèmica. Tot i que era un codificador decent abans d’estudiar a la universitat, adquirir els antecedents teòrics va suposar una gran diferència quant a la meva capacitat per desenvolupar algoritmes eficients, sistemes escalables i similars. Vaig estudiar el doctorat específicament perquè pensava seguir una carrera acadèmica, però al final vaig decidir-ho. Però he utilitzat molt del que he après durant el meu doctorat en desenvolupar Copyscape i altres serveis.

Heu fundat moltes empreses. Ens podeu explicar les vostres experiències en aquestes?

Cadascuna és diferent, però, si aquestes empreses han tingut èxit, descriuria aquest camí: escolliu una zona emergent interessant i desenvolupeu un bon producte relacionat amb aquesta àrea. Probablement hagi guanyat la vostra primera idea de producte’No serà un èxit, però us permetrà obtenir algunes pistes sobre les necessitats del mercat relacionades amb el que vau desenvolupar i, per descomptat, descobrir on es troba una oportunitat molt més gran (però ben amagada). Aquest segon producte és el que farà que l’empresa sigui un èxit. Aquesta és exactament la història de Copyscape i m’ha passat diverses vegades.

Et consideraries a tu mateix? "empresari en sèrie?" Quins consells podeu donar als aspirants a empresaris que vulguin ser com vosaltres?

Suposo que sóc un empresari en sèrie, però no’No crec que puc donar consells a algú que “vol” ser així. És només la meva forma natural de ser, i em va passar per casualitat amb el meu primer negoci (shareware Macintosh). És el resultat d’un desig instintiu de trobar necessitats de mercat no satisfetes i construir productes que els responguin. Però si algú ho té en els seus gens, el meu consell seria: treballar dur, ser perfeccionista en codi i paraula, prestar molta atenció als comentaris dels usuaris, perseverar amb una idea, però no per massa temps, buscar oportunitats daurades ocultes, i com més donis, més tornaràs.

Com vau comercialitzar CopyScape, o de manera més succinta, com va arribar a ser tan gran com ara Copyscape??

L’únic que vam fer que podríeu considerar “màrqueting” són les pancartes Copyscape, que oferim a les persones per situar-les al seu lloc. Crec que aquestes són part de la història del creixement, però d’altra manera, era simplement una qüestió de boca a boca, des de l’autor de contingut a l’agent fins al comprador fins a l’agent fins a l’autor, d’anada i tornada, moltes vegades durant molts anys. Jo’Diríem que van passar uns 8 anys des del moment en què vam llançar Copyscape fins quan va penetrar la major part del mercat, creixent constantment al 70% anual.

Podeu explicar-nos una mica sobre el pla premium de Copyscape i com es diferencia això del pla no pagat?

La cerca Copyscape no pagada permet introduir contingut només per URL, realitza una cerca menys minuciosa i està limitada a un nombre reduït de comprovacions al mes, limitades per domini i per IP. Ell’Realment és només una manera d’obtenir un tastador de Copyscape, i avui dia la major part del nostre ús és mitjançant els serveis de pagament. Copyscape Premium té un cost senzill i senzill de 5 cèntims per cerca (de qualsevol tipus), realitza una revisió més completa del plagi i no té límits d’ús.

Què és Copisentria?

Copysentry és un servei d’alerta que us permet configurar les vostres pàgines web una vegada i, a continuació, realitza automàticament cerques diàries o setmanals de còpies del vostre contingut, alertant-vos per correu electrònic quan aparegui una nova còpia en línia. Ell’és molt similar a la idea de Alerta Giga, però per trobar nous casos de plagi més que no pas amb cerques de propòsit general..

Veig que també treballeu en el món blockchain. Expliqueu-nos una mica sobre això i quines promeses veieu per a aquesta tecnologia en el futur.

Les cadenes de blocs són una tecnologia molt interessant, però, malauradament, també s’han sobrepesat seriosament. Si nosaltres’tornem a parlar de cadenes bloquejades tancades que de xarxes públiques com el bitcoin, són una manera de permetre que una base de dades es pugui compartir directament i de forma segura, en un sentit escrit, entre diverses parts, sense necessitat d’administrador central. És útil per a tot tipus de propòsits, com per exemple crear sistemes financers lleugers o registres entre empreses. Bàsicament, ho és’és un nou tipus de base de dades, i en aquest sentit anàleg a la categoria NoSQL.

Com simplifiqueu Bitcoin i tecnologies similars a persones que no ho entenen? Encara sembla difícil d’arribar i és per això que no té l’adopció que pugui.

Jo’No estic tan preocupat per aquesta pregunta, perquè crec que el bitcoin és una tecnologia fascinant amb alguns casos d’ús genuïn, però sí’No crec que tingui les característiques que el faran popular per a l’adopció general. Per als consumidors habituals’és pitjor que els diners emesos per govern que es troben en un compte bancari i es pot gastar amb una targeta de crèdit.

Com teniu temps per a tot? 🙂

M’agrada treballar molt i odio perdre el temps o fer qualsevol tipus de tasca que es pugui automatitzar amb una mica de codi informàtic.

Hi ha alguna cosa en què treballis o que hauríem de conèixer?

Els vostres lectors també poden estar interessats en Cloudlook, que proporciona comparacions de rendiment en directe per a proveïdors populars d’allotjament en núvol i permet als usuaris comparar els seus propis servidors’ rendiment mitjançant un guió PHP senzill.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me