CloudAccess va néixer de Joomla: la història d’aquesta empresa d’èxit

Entrevista amb Jonathan Gafill, director general de CloudAccess

Jonathan Gafill és un noi divertit que té un servei fantàstic que ha atret usuaris de tot el món. També és un pilot de vehicles aeris no tripulats, per la qual cosa va ser divertit aprendre més sobre el seu aspecte personal. La seva empresa s’està portant bastant bé i és sorprenent veure fins on han arribat. Aquí està la seva història.


Entrevista amb Jonathan Gafill, director general de CloudAccess

Pots explicar-nos una mica sobre tu i com va començar CloudAccess?

M’agrada fer servir el terme que "CloudAccess va néixer de Joomla." El 2010, CloudAccess es va concebre i crear el programa de demostració de Joomla que va donar lloc a un creixement fantàstic: vam crear una eina que va crear proves de Joomla durant 30 dies, que es van subministrar automàticament a la inscripció a. En aquell moment, era fantàstic; vam competir contra grans empreses i vam guanyar la RFP per fer-ho. Després del contracte de demostració, vam introduir WordPress a la plataforma i vam començar a oferir una opció d’allotjament gratuïta per substituir el programa de demostració. A més, hem treballat per millorar contínuament els nostres serveis i perfeccionar el nostre producte.

Pel que fa a mi mateix, vaig començar el 2011 i vaig començar com a Project Manager i vaig treballar fins a COO. Durant els propers anys, vaig continuar mostrant el meu valor i em vaig convertir en conseller delegat el 2014. El millor de la meva feina és treballar amb un equip tan fantàstic i amb clients de tot el món..

Què fa CloudAccess? Quins serveis oferiu??

Oferim productes que s’adrecen als propietaris i desenvolupadors de llocs web i també oferim serveis a clients empresarials que necessiten ajuda addicional i un entorn d’allotjament gestionat per a llocs Joomla i WordPress. Hi ha qui diu que proporcionem Joomla i WordPress SaaS que sempre m’han semblat un oxímoron, però hi ha veritat. El nostre mini pla és per a persones que no necessiten suport però que volen les funcions de la nostra plataforma. Els plans de nivell superior ofereixen encara més funcions d’estalvi de temps i suport d’aplicacions que els ajuden i els estalvien de molts googling. Hem vist totes les maneres en què les persones poden trencar un lloc web de Joomla i WordPress; si algú trenca el seu lloc i no pot esbrinar per què, investiguem i sempre fem una còpia de seguretat dels llocs. Donem un gran valor als nostres clients.

Oferim serveis professionals i els podeu encarregar directament a través del nostre panell de control al núvol. Si algú necessita un canvi d’estil o una capçalera per ser més gran o per investigar una extensió amb determinats trossos de funcionalitat, l’oferim. Per a nosaltres, el nostre objectiu és proporcionar solucions als nostres clients. Si alguna cosa està fora de les nostres capacitats, apuntem els clients a socis que poden resoldre-ho.

Quines experiències heu de posicionar com a conseller delegat de CloudAccess?

En primer lloc, és una feina difícil. Mai no és un moment avorrit i tinc la sort de tenir un equip tan gran al meu costat treballant per aconseguir els mateixos objectius. Dit això, algunes de les coses que he après i m’han portat fins aquí: moltes coses provenen de la comprensió pel que fa als empleats, pel respecte a tothom que és diferent. Tothom té els seus propis mètodes i coses que els motiven. Entendre-ho i trobar com treure el màxim partit de cada persona és una part important del lideratge.

També haureu de manejar-vos de tot, en tots els aspectes del negoci. Llenc la frase "presa de tots els comerços." És allà on necessiteu estar per prendre decisions informades, saltar a un paper i veure com funcionen les operacions i veure què cal arreglar per treballar millor. També heu d’entendre el màrqueting i combinar-lo amb el negoci amb gràcia per gestionar les demandes del client i mantenir el negoci en si. Molta gent pensa allotjar-se com "fixeu-lo i oblideu-lo” però hi ha molt que passa entre bastidors.

He après moltes coses. M’han fet molts passos i molts anys de feina. Vaig estar a la venda del nostre client com a desenvolupador i és important que mantingui la seva perspectiva.

També em vaig adonar que ets un instructor UAV / UAS a temps parcial (vehicle aeri no tripulat / sistema d’avió no tripulat). Pots explicar-nos més sobre això?

Sempre he estat en robòtica i RC. La universitat de la meva zona començava un programa fa uns anys i van veure que estava dins de drons i robots, per la qual cosa em van oferir un lloc d’instructor de vol. El programa està creixent ràpidament’és fantàstic ser una petita part. Unes hores a la setmana arribo a ensenyar a les persones a volar algun extrem "joguines" com els anomeno. (Nota lateral: estic en procés de obtenir la llicència de pilot en aquest moment.)

CloudAccess està completament basat en núvol? On estan ubicats els vostres servidors?

Sí, estem basats en núvols i no subcontractem equips com molts proveïdors. El nostre centre de dades principal està fora de Detroit i el nostre segon es troba fora de Grand Rapids. Tenim una fantàstica xarxa DNS AnyCasting que anuncia la nostra adreça IP a tot el món. Quan es parla de núvols, no es tracta necessàriament de cada lloc, es tracta de l’orquestració de tots els llocs. Podem fer coses fantàstiques amb els nostres llocs, passant de servidor a servidor amb el clic d’un botó. Podem escalar els recursos a llocs individuals segons sigui necessari. La nostra plataforma ofereix una gran flexibilitat.

CloudAccess està completament basat en núvol? On són els vostres servidors?

Veig que publiqueu seminaris. Ens podeu explicar més coses?

Antigament fèiem pàgines web en formació en directe, però els vídeos pregravats tenien més assistència (a causa de la possibilitat de fer una pausa, rebobinar, etc.). Oferim formació de vídeo, oferint contingut de formació a qualsevol persona del web i segueix sent una de les millors maneres d’aconseguir nous clients a la porta. Molta gent ha après a crear a partir dels nostres materials de formació gratuïts.

Heu creat un tauler de control propietari? Expliqueu-nos més sobre el Cloud Control Panel 2.0.

Ens sentim seriosos en escoltar les opinions dels nostres clients. Una de les nostres principals preocupacions era que cPanel i altres panells de control no fossin fàcils d’utilitzar i que no tinguessin totes les funcions per proporcionar el que els nostres clients necessitaven, per la qual cosa vam crear el Panel de control en núvol. És personalitzat i parla de les necessitats dels usuaris. Hem integrat eines de replicació de posada en escena / producció, escàners de connectors fallits, verificadors d’enllaços trencats, integració de Google Analytics, eines de perfil de bases de dades i moltes altres coses que no trobareu als panells de control d’allotjament. És propietari, però no solem utilitzar aquesta frase. Però som grans fanàtics de codi obert, però en alguns casos creeu les vostres coses pròpies per tenir una avantatge en el sector.

Expliqueu-nos una mica els vostres clients: sembla que teniu més de 20.000 llocs web.

Els nostres clients són de tots els racons del món. Parlar amb gent de tot el món és fascinant per a mi: ens atenem a qualsevol que utilitzi Joomla o WordPress. Per això, vam canviar de servei les 24 hores del dia perquè aquests clients truquen a totes hores. La nostra base de clients oscil·la entre “mare i pop” botigues a les empreses Fortune 500. Pel que fa al nombre de 20.000, la quantitat de llocs varia fluixament perquè tenim una plataforma gratuïta d’allotjament de llocs. Podeu registrar-vos en un lloc gratuït, utilitzar-lo el temps que vulgueu, i, a més, anul·la si no el renoveu. En un moment donat, tenim milers de persones que utilitzen aquests llocs.

Com vas fer que el teu negoci creixi per ser tan gran?

M’encanta aquesta pregunta. Hem desenvolupat la nostra comercialització sense publicitat de pagament tradicional. Hem crescut a través de boca a boca, relacions d’afiliació, oferint cursos de formació gratuïts. Es tracta de formes orgàniques de facilitar el creixement.

Com ha evolucionat la tecnologia del núvol per donar-vos aquest avantatge i què veieu a la indústria en l’actualitat, que mostra encara més promeses sobre l’evolució de la vostra empresa?

Sense la tecnologia del núvol, els nostres productes i serveis no serien’no serà factible. Com que veiem que la tecnologia del núvol es converteix en més transparent, espero veure coses com la portabilitat de les aplicacions i les capacitats HA fins a la CMS’s amb què treballem. En definitiva, aquestes tecnologies per darrere de les aplicacions han de créixer juntament amb la tecnologia del núvol.

El vostre focus només es basa en Joomla i WordPress? Teniu algun futur concepte de suport a tecnologies CMS addicionals?

WordPress i Joomla són el nostre focus principal però estem sempre a la recerca d’altres solucions per als nostres clients. WordPress és "mitjà" en termes de complexitat en termes de funcionalitat del programari. Joomla és més dur però flexible. Algun dia, puguem fer que el creador d’arrossegament i deixes més fàcil d’utilitzar. Es parla al nostre equip sobre com solucionar els buits entre aquests CMS’s per proporcionar una experiència perfecta als nostres clients. Volem permetre a la gent moure el contingut "a la cadena" bàsicament. Veiem que molta gent es mou d’un CMS a un altre per obtenir més funcionalitat o més usabilitat; per tant, volem un entorn complet que sigui fàcil d’utilitzar tot el camí per a les CMSes completament flexibles i tot plegat..

Pot explicar-nos una mica sobre Bolt DNS?

La nostra infraestructura inclou una xarxa DNS qualsevol. Els clients que tenen el DNS a través nostre tenen avantatges de rutes més ràpides; les adreces IP s’anuncien des de la ubicació geogràfica més propera a la seva sol·licitud.

Com teniu la intenció durant els pròxims anys de seguir per davant de la corba i continuar creixent la vostra base de clients?

Veig que la demanda de creació de llocs web de bricolatge continuarà augmentant durant els propers anys. Una de les nostres tàctiques serà atendre els nostres serveis als diferents graus de coneixement que té una persona o empresa en concret. Tindrem un producte per oferir un lloc de pizza de mama / pop i un altre producte per oferir a una institució empresarial. Per descomptat, els clients continuaran escalant la quantitat de suport que necessiti.

Hi ha alguna cosa que hauríem de saber?

Hem vist molta gent construint llocs a mida que atenien mercats nínxols. Tenim una API que permet als usuaris crear un lloc preconfigurat que puguin subministrar als seus clients sota demanda.

Deixar’utilitzeu l’exemple d’un desenvolupador que construeix llocs específicament personalitzats per a advocats. Normalment només farien còpia després de la còpia d’aquest lloc a mesura que s’incloguessin les vendes del producte. En canvi, poden utilitzar la nostra API per crear un paquet desplegable que els despatxos d’advocats poden comprar directament. Això permet al desenvolupador automatitzar una gran part del negoci, portant-los molt més a prop de convertir el seu lloc web personalitzat en un model de negoci SaaS. Els advocats són només un exemple aquí. Veiem molt èxit en la construcció d’un miler de petits mercats nínxols.

Un altre exemple que tenim és un client que és un proveïdor de plantilles. El seu client comprarà una plantilla i dirà "No sé què fer amb això." La taxa de fracàs és el repte que donen els usuaris finals’no sempre sé com configurar-la. El mateix passa amb els complements. Es triga molt a instal·lar-se i configurar-se perquè alguna cosa aparegui a la pàgina. La nostra API permet al proveïdor de plantilles fer clic sobre un botó per crear un paquet desplegable personalitzat de la seva demostració de plantilles. El client dels proveïdors de plantilles ara té accés immediat al seu lloc preconfigurat prèviament. En lloc de saltar a través de cèrcols.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me